Dispeceratul Naţional Salvamont a primit, în ultimele 24 de ore, peste o sută de apeluri de urgenţă, cele mai multe fiind direcţionate către salvamontiştii din Sinaia. Au avut mai mult de zece intervenţii şi echipele din Braşov, Vâlcea şi Lupeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salvamont România a anunţat, duminică dimineaţă, că la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 104 apeluri de urgenţă.

Cele mai multe, respectiv 14, au fost direcţionate către Salvamont Sinaia.

De asemenea, s-au primit 12 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brasov, 11 apeluri pentru Salvamont Vâlcea, 10 apeluri pentru Salvamont Lupeni, 9 apeluri pentru Salvamont Prahova-Buşteni, 8 apeluri pentru Salvamont Caraş-Severin – Formaţia Muntele Mic, câte şapte apeluri pentru Salvamont Azuga şi Salvamont Bihor, 6 apeluri pentru Salvamont Predeal, câte cinci apeluri pentru Salvamont Gorj şi Salvamont Alba, câte trei apeluri pentru Salvamont Covasna şi Salvamont Harghita şi câte un apel pentru salvamontiştii din Sibiu, Suceava, Prahova-Cheia şi Bacău.

De asemenea, s-au primit 52 de apeluri prin care se solicitau informaţii despre diferite zone montane, trasee turistice şi starea pârtiilor.

Potrivit meteorologilor, până duminică la ora 20.00, în Munţii Făgăraş, Bucegi, Ţarcu - Godeanu şi Parâng - Şureanu este risc de gradul patru, din cinci posibile, de producere a avalanşelor.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.