Peste o mie de persoane au cerut ajutor Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov în prima zi de Paşti, aproape 300 pentru probleme digestive, dar au fost şi trei tentative de suicid, a declarat, luni, pentru News.ro, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov (SABI), dr. Alis Grasu

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

'În prima zi de Paşti, respectiv de duminică dimineaţă de la ora 8.00 şi până luni dimineaţă la aceeaşi oră, au fost primite 1021 de solicitări, dintre care 613 cazuri foarte grave şi grave, adică de cod roşu şi galben. În categoria urgenţelor au fost încadrate şi cele 45 de apeluri pentru leşinuri cu pierderea conştienţei sau fără pierderea conştienţei (lipotimii şi sincope), come alcoolice, cazuri sociale care au avut loc în spaţii publice", a adăugat managerul SABI.

În acest interval, au fost 278 de persoane care chemat ambulanţa pentru suferinţe digestive, pe fondul consumului mai mare de alimente şi băutură, unele cu suferinţe cronice decompensate pentru că au renunţat la regimul prescris de medic.

"De asemenea, trei persoane au încercat să-şi pună capăt vieţii, din fericire nu au reuşit, fiind salvate la timp", a adăugat dr Alis Grasu.

În ultimele 24 de ore, echipajele SABI au fost solicitate la nouă accidente rutiere, la trei gravide care au fost transportate la spital să nască. Pentru a face faţă solicitărilor, au fost suplimentate cu cinci echipajele pentru urgenţe şi cu două cele pentru consultaţii la domiciliu, a mai spus managerul SABI.

Luni este zi normală de lucru fiind pregătite să intervină 90 de ambulanţe, dintre care 81 ale SABI şi 9 ale serviciilor private de ambulanţă. Este vorba despre 54 de echipaje de urgenţă de cod roşu şi galben, 24 pentru consultaţii la domiciliu care au şi medic, a adăugat managerul SABI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.