Peste 900 de rachete antigrindină au fost lansate în intervalul 26 mai - 1 iunie, fiind combătute peste 140 de celule cu grindină în formare. Cele mai multe rachete, peste 500, au fost lansate de Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Oltenia. Sistemul antigrindină protejează anul acesta aproximativ 2,3 mil ha de culturi agricole.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Săptămâna care a trecut a fost foarte dificilă în ceea ce priveşte apariţia fenomenelor meteorologice extreme, prezente aproape în fiecare zi în toate regiunile ţării. Toate cele 6 Unităţi de combatere a căderilor de grindină din cadrul SNACP au coordonat activităţile de intervenţii active în atmosferă pentru combaterea a peste 140 de celule convective cu grindină în formare, cu un consum total de peste 940 de rachete antigrindină”, conform autorităţilor.
 
În zona protejată nu s-au înregistrat incidente sau pagube semnificative.
În acest an, Sistemul antigrindină protejează aproximativ 2,3 mil ha de culturi agricole.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.