Peste 90 la sută din cadrele medicale ale Spitalului Judeţean Buzău au fost testate pentru coronavirus cu teste rapide, toate ieşind negative până în acest moment. Judeţul Buzău are 14 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus şi niciun deces înregistrat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit managerului Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian, dintr-un total de 1.050 de angajaţi, au fost testate pentru coronavirus până acum 948 de persoane. Toate rezultatele au ieşit negative.

Ceilalţi 102 angajaţi din Spitalul Judeţean Buzău vor fi verificaţi săptămâna viitoare, când intră în tură, ei fiind acum la domicilii. 

Conform lui Damian, aceste teste rapide s-au efectuat de către angajaţi pe propria semnătură întrucât Direcţia de Sănătate Publică nu recunoaşte aceste testări, neavând o acurateţe de sută la sută.

"Am făcut tot posibilul să facem această testare ţinând cont că de peste două luni Buzăul nu poate avea o testare proprie şi chiar dacă ştim că e o testare estimativă, în cazul în care dacă un test ieşea pozitiv se dubla cu test de PCR pentru a avea o confirmare clară”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian.

Surse din rândul autorităţilor buzoiene susţin că, marţi, cel mai probabil, va deveni funcţional un aparat Real Time PCR, de care va dispune Direcţia de Sănătate Publică. Aparatul va avea o capacitate de circa 95-96 de teste într-un interval de 3-4 ore. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.