Peste 80.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute s-au înregistrat la nivel naţional în ultima săptămână, cu peste 11 la sută mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Nu a fost confirmat prin analize de laborator niciun caz de gripă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ultimelor statistici ale Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în ultima săptămână, la nivel naţional s-au înregistrat 80.012 cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă, viroze şi pneumonii), mai mult cu 11,4 la sută faţă de perioada similară a anului trecut.

”Nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute încadrându-se în intervalul aşteptat în această săptămână”, precizează specialiştii CNSCBT.

Potrivit acestora, s-au înregistrat nouă suspiciuni de gripă, comparativ cu zero cazuri înregistrate anul trecut în săptămâna 40.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute au fost confirmate cu laboratorul 758 cazuri de gripă, fiind înregistrate 27 de decese.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.