Peste 700 de persoane şi 111 autovehicule care erau semnalate prin Sistemul Informatic Schengen au fost depistate, în ultima săptămână, de poliţiştii români şi de autorităţile de pe teritoriul celorlalte state membre. Totodată, 343 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de autorităţile străine pe teritoriul lor, potrivit Poliţiei Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, în perioada  26 ianuarie – 2 februarie au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 366 de persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen. Poliţiştii români au pus în aplicare 17 mandate europene de arestare, au depistat 148 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi opt care erau date dispărute de poliţişii din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul României au fost identificate 73 de autovehicule ce erau căutate de autorităţile din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi au fost ridicate 16 documente.

Totodată, 343 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de autorităţile străine pe teritoriul lor. Dintre acestea, 26 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 22 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 10 erau date dispărute.

Autorităţile din statele membre au identificat şi 38 de autovehicule, 24 de documente căutate de autorităţile române şi un certificat de înmatriculare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.