Peste 700 de ambarcaţiuni au fost verificate de inspectorii din cadrul Autorităţii Navale Române (ANR) în decurs de două luni, fiind date amenzi de aproape 190.000 de lei. Printre neregulile găsite de echipele de control au fost îmbarcarea unui număr mai mare de pasageri decât cel maxim admis şi faptul că poseserii ambarcaţiunilor nu aveau documentele obligatorii la bord.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Peste 700 de ambarcaţiuni de agrement au fost verificate de Autoritatea Navală Română, conform datelor centralizate de la Căpităniile Zonale din întreaga ţară, la finalul campaniei «SOS! Vesta de salvare salvează vieţi». În urma controalelor efectuate în perioada 15.07.2023-15.09.2023 au fost constatate 49 de contravenţii privind regimul transporturilor navale, iar însumat amenzile se ridică la 112.600 lei. Dintre acestea, 26 de amenzi în valoare de 85.000 lei au fost aplicate pe litoral”, au trasmis reprezentanţii ANR, luni, printr-un comunicat de presă. 
 
Personalul  ANR  i-a  sancţionat pe posesorii de ambarcaţiuni de agrement care nu aveau la bord documentele obligatorii sau acestea erau expirate, nu aveau înscris numele sau numărul de identificare, aşa cum prevede legea, sau care au îmbarcat la bordul navei un număr de persoane mai mare decât cel maxim admis. 
 
De asemenea, la nivelul Căpităniilor Zonale au fost verificaţi 35 de agenţi economici de transport persoane, dintre care 11 au fost amendaţi cu 31.000 lei.
 
”Totodată, din 508 persoane fizice controlate, 36 au acum de plătit, în total, 45.400 lei după ce s-a constatat fie că nu deţineau certificat de conducător de ambarcaţiune de agrement sau se aflau sub infuenţa băuturilor alcoolice, fie exploatau în scopuri comerciale nave ce deţineau permis provizoriu de navigaţie pentru probe sau ambarcaţiunile nu aveau înscrise în condiţiile legii numele, numărul de identificare sau portul de înmatriculare”, a precizat sursa citată.
 
Reprezentanţii ANR au menţionat că au fost verificate 68 de ambarcaţiuni de pescuit şi una a fost amendată cu 2.000 de lei pentru că nu avea la bord mijloace de stins incendiul corespunzătoare şi nici mijloace de salvare. 
 
Totodată, au fost controlate şi 46 de zone de agrement nautic, dintre care 34 de pe litoral, iar acolo unde au fost identificate nereguli au fost aplicate sancţiuni contravenţionale.
 
Reprezentanţii ANR au afirmat că a luat sfârşit campania “SOS! Vesta de salvare salvează vieţi”, dar au precizat că obligaţia purtării vestei rămâne o obligaţie pe tot parcursul anului, iar cei care sesizează nereguli în ceea ce priveşte purtarea vestei de salvare sunt rugaţi de ANR să contacteze căpitănia de port din zona în care se află.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.