Peste 7.900 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au susţinut, vineri, proba scrisă de Limba şi literatură maternă din cadrul Evaluării Naţionale, reprezentând 94,27% din totalul elevilor înscrişi. Un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Proba scrisă la Limba şi literatura maternă, ultima din cadrul Evaluării Naţionale 2021, a fost susţinută astăzi, 25 iunie, de absolvenţii clasei a VIII-a care au studiat într-una din limbile minorităţilor naţionale (maghiară, germană, italiană, croată, slovacă, sârbă, ucraineană şi rromani). Au fost prezenţi 7.946 de candidaţi (94,27%) din totalul celor înscrişi. 482 de candidaţi au absentat. Un singur candidat a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă, lucrarea acestuia fiind notată cu 1 (unu)", a arătat Ministerul Educaţiei.
 
Subiectele şi baremele de corectare au fost publicate la ora 15:00.
 
Primele rezultate vor fi afişate marţi, până la ora 14:00.
 
În conformitate cu prevederile art. 5 şi 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD), rezultatele vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui elevilor. La prima probă susţinută, elevii au primit, pe bază de semnătură, coduri individuale care vor înlocui, pe listele de afişare, datele nominale de identificare.
 
Contestaţiile pot fi depuse în 29 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 30 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00).
 
Rezultatele finale vor fi anunţate în 4 iulie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.