Peste 7.400 de amenzi, în valoare de aproape 1,4 milioane de lei, au fost acordate în ultimele 24 de ore pentru nerespectarea măsurilor de protecţie la nivel naţional. În judeţul Ilfov poliţiştii au oprit o petrecere privată şi au dat 52 de amenzi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, în ultimele 24 de ore, peste 6.500 de poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre ISU, poliţişti locali, reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi ai autorităţilor publice locale, au desfăşurat 949 de acţiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecţie sanitară la nivel naţional.
 
Astfel, au fost realizate 74.886 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse.  În urma acţiunilor punctuale de control, au fost aplicate 7.418 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.398.680 de lei.
 
În judeţul Ilfov, în noaptea de 6 spre 7 februarie,  poliţiştii oraşului Voluntari au fost sesizaţi cu privire la faptul că, într-un  imobil din localitate, se desfăşoară o petrecere privată, unde nu sunt respectate normele pentru limitarea răspândirii cu SARS-COV-2.
 
Poliţiştii oraşului Voluntari şi ai Serviciului de Acţiuni Speciale Ilfov s-au deplasat la imobilul respectiv, pentru efectuarea de verificări şi luarea măsurilor legale care se impun. Astfel, evenimentul privat a fost întrerupt de poliţişti, iar, în urma verificărilor, au fost identificate cele 60 persoane participante. Oamenii legii au dat 52 de amenzi în valoare totală de 33.000 de lei.
 
De asemenea, în judeţul Caraş-Severin, noaptea trecută, poliţiştii Poliţiei Municipiului Caransebeş s-au sesizat din oficiu cu privire la două evenimente private, organizate în municipiu (zile de naştere), la care au participat mai multe persoane.
 
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat, în total, 17 persoane. Ei i-au amendat pe organizatorii celor două petreceri şi pe participanţi, valoarea sancţiunilor fiind de 5.500 de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.