Dubai, cel mai popular dintre cele şapte Emirate Arabe Unite, a înregistrat anul trecut o creştere de 20% a numărului de turişti din România, ajungând la 61.323 de români care şi-au petrecut vacanţa în Dubai, potrivit datelor anunţate de autoritatea de turism a emiratului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Creşterea numărului de turişti din România se datorează în principal vacanţelor mult mai accesibile spre emirat şi extinderea semnificativă a ofertelor de vacanţe pentru familiile cu copii. În ultimul an, în Dubai au fost deschise câteva zeci de hoteluri pentru turiştii cu venituri medii. De asemenea s-a deschis parcul de distracţii pentru familii Dubai Safari şi noua atracţie iconică pentru emirat, Dubai Frame, „rama aurită “.

Un total de 15,79 milioane de turişti au vizitat Dubaiul în 2017. Statisticile nu iau în considerare pasagerii în transit.

Astfel, emiratul a continuat să crească cu 5% în perioada dinainte de război şi s-a intensificat în mod semnificativ pentru a-şi atinge ţinta pentru 2020, să ajungă la 20 de milioane de vizitatori.

„Noi credem că performanţa industriei turistice, sprijinită de o alianţă puternică între actorii din sectorul public şi cel privat va permite să îndeplinească obiectivul nostru de a ajunge şi mai sus în topul oraşelor cele mai vizitate şi, în acelaşi timp, să devină destinaţia cea mai recomandată cu cel mai mare număr de vizitatori care se reîntorc“, a declarat Helal Saeed Almar, directorul general al autorităţii de turism din Dubai.

Din anul 2016, Dubai Tourism are reprezentanţă oficială şi în România.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.