Universitatea Transilvania din Braşov are disponibile pentru anul universitar 2017-2018 un număr de 6.020 de locuri la cele 18 facultăţi. Totodată, sunt disponibile programe speciale pentru absolvenţii cu rezultate foarte bune, dar şi pentru cei care provin din familii cu venituri mici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru anul universitar 2017-2018 la Universitatea Transilvania din Braşov sunt disponibile, în total, 6.020 de locuri pentru studii de licenţă - învăţământ cu frecvenţă. Dintre acestea, 2.800 de locuri sunt finanţate de la buget, iar restul de 3.128 sunt cu taxă. Pentru studiile de licenţă - frecvenţă redusă şi învăţământ la distanţă sunt disponibile în total 570 de locuri.

La studiile de masterat - învăţământ cu frecvenţă, Universitatea Transilvania din Braşov pune la dispoziţia studenţilor 3.245 de locuri, dintre care 1.292 sunt finanţate de la buget, iar 1.889 sunt cu taxă. La învăţământ cu frecvenţă redusă sunt disponibile 200 de locuri.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Admiterea va începe în data de 10 iulie. Astfel, în intervalul 10 - 16 iulie, vor avea loc înscrierile candidaţilor. În perioada 17-19 iulie, vor avea loc probele practice şi examenele pentru facultăţile unde admiterea nu se face pe baza dosarului. În data de 20 iulie, se va afişa prima listă cu cei admişi la facultate, urmând ca până în 26 iulie candidaţii să se prezinte la sediile facultăţilor unde au fost admişi, pentru a-şi confirma locul.

La 15 din cele 18 facultăţi ale Universităţii Transilvania din Braşov admiterea se face pe bază de dosar, ierarhia candidaţilor fiind determinată de media obţinută la bacalaureat.

Facultatea de Medicină organizează concurs de admitere cu probe scrise, la Facultatea de Muzică admiterea se va face pe baza unor probe practice de competenţe muzicale, iar la Facultatea de Educaţie fizică şi sporturi montane departajarea candidaţilor se va face în urma vizitei medicale, a concursului de admitere - probe practice şi teoretice şi a mediei de la bacalaureat.

Taxele de şcolarizare pentru anul universitar 2017-2018 sunt cuprinse între 2.800 de lei şi 6.000 de lei. Cele mai mari taxe sunt la Facultatea de Muzică şi Medicină. Taxele de înscriere la facultate sunt de 150 de lei, 160 de lei (Facultatea de Muzică) şi 180 de lei (Facultatea de Medicină).

Şi în acest an, Universitatea Transilvania din Braşov îi susţine pe elevii cu rezultate excepţionale şi pe cei cu situaţii financiare modeste, punându-le la dispoziţie locuri prin programe speciale.

"UniTBv susţine performanţa“ este un program ce se adresează elevilor din clasa a XII-a care îndeplinesc cumulativ condiţiile: media notelor din clasele IX-XI este mai mare sau egală cu nota 8.00 şi venitul mediu pe membru de familie din luna aprilie 2017 mai mic sau egal cu 1.450 lei brut. Beneficiarii programului vor primi pe durata anului I de studii: cazare gratuită în căminul studenţesc, masă gratuită la cantina universităţii, un voucher pentru rechizite cu valoarea de 350 lei.

"Premiem şefii de promoţie“ este un program în care toţi candidaţii admişi la programele de licenţă care au fost şefi ai promoţiei de la liceul absolvit, au fost membri ai loturilor olimpice ale României şi au participat la competiţii internaţionale sau au obţinut media 10.00 la examenul de Bacalaureat vor primi un laptop, cazare şi o masă gratuită la cantină pe tot parcursul anului universitar, exceptând vacanţele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.