Peste 5.000 de poliţişti şi jandarmi sunt în apropierea şcolilor unde are loc examenul de Bacalaureat, care a început luni şi se va încheia în 16 iulie, când se vor afişa rezultatele finale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea evenimentelor care ar putea afecta desfăşurarea examenelor de Bacalaureat, a fost suplimentat numărul poliţiştilor şi jandarmilor care menţin ordinea şi siguranţa publică în zona centrelor de examinare. 

Astfel, pe toată perioada desfăşurării examenului de Bacalaureat, peste 3.000 de poliţişti şi peste 2.000 de jandarmi, vor fi prezenţi în zona centrelor de examinare.

Poliţiştii şi jandarmii vor asigura şi securitatea transportului lucrărilor de la centrele de examen la centrele zonale de evaluare, respectiv de la centrele zonale de evaluare la centrele de contestaţii şi retur, a precizat MAI.

Totodată, pompierii de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă sunt pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea oricăror situaţii care ar putea apărea în instituţiile de învăţământ unde se susţin probele de Bacalaureat.

Peste 137.000 de absolvenţi de liceu susţin Bacalaureatul în prima sesiune, care începe luni cu probele orale şi de competenţe digitale, susţinute până în 1 iulie, probele scrise urmând să aibă loc din 4 iulie până în 8 iulie. Peste 46.000 de elevi care au absolvit în acest an liceul nu vor da Bacalaureatul în prima sesiune. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.