Peste 5.000 de ieşeni au asistat, joi, la manifestările organizate în centrul oraşului cu prilejul Zilei Naţionale, după care autorităţile au oferit participanţilor câteva mii de porţii de fasole cu cârnaţi, oamenii aşezându-se la rând chiar în timp ce oficialii îşi susţineau discursurile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestările de Ziua Naţională au fost organizate în Piaţa Unirii din Iaşi, la eveniment asistând peste 5.000 de persoane, printre cei prezenţi numărându-se şi şefi ai administraţiei locale şi judeţene, dar şi reprezentanţi ai partidelor politice. Pe scena amenajată în Piaţa Unirii au urcat reprezentanţi ai PSD, ALDE şi PMP, în timp ce liderii locali liberali s-au aşezat în mulţime.

În discursul său, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a spus că ”proiectul de căpătâi” al ieşenilor rămâne autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş, în timp ce primarul Mihai Chirica a declarat că proiectele oraşului nu au culoare politică şi că este nevoie de unitate între români.

Mai mulţi preoţi au oficiat o slujbă Te Deum, după care reprezentanţi ai instituţiilor ieşene şi ai partidelor politice au depus coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

La final, a avut loc o paradă militară, la defilare participând 500 de militari şi câteva zeci de maşini, inclusiv transportoare amfibii blindate. Prin faţa mulţimii au defilat militari din cadrul Brigăzii 15 Mecanizate şi ai Batalionului 151 Infanterie, ai Inspectoratului de Jandarmi, precum şi agenţi de la Poliţia de Frontieră şi Penitenciarul Iaşi, dar şi angajaţi ai ISU.

După încheierea manifestărilor, Primăria a oferit participanţilor la eveniment 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi vin. Mâncarea a fost pregătită de angajaţii Direcţiei de Asistenţă Comunitară, din subordinea municipalităţii ieşene. În zona în care a fost servită masa au fost aduse garduri metalice, pentru a se evita producerea unor busculade.

Unii ieşeni s-au aşezat la rând chiar în timpul discursurilor oficialităţilor, pentru a ajunge primii la oalele cu fasole. Nu s-au înregistrat incidente, ordinea fiind asigurată de reprezentanţi ai Poliţiei Locale.

La faţa locului a venit pentru câteva minute şi primarul Iaşiului, Mihai Chirica, însă, spre deosebire de anul precedent, el a evitat să-şi mai pună şorţul şi să împartă mâncare celor prezenţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.