Peste 40.000 de persoane care au venit din Italia au tranzitat punctele de trecere a frontierei, în ultimele săptămâni, iar aproximativ 2.500 de cetăţeni chinezi au intrat în ţară din China şi zonele administrative ale acestei ţări, anunţă oficialii Poliţiei de Frontieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Şeful Poliţiei de Frontieră, chestorul Ioan Buda, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că aproximativ 2.500 de cetăţeni chinezi au trecut frontiera în România venind din China şi din zonele administrative ale acestei ţări, Hong Kong şi Macau.
 
De asemenea, peste 40.000 de oameni veniţi din Italia au intrat în Româna în ultimele aproape trei săptămâni.
 
"Din 23 februarie, un număr 40.612 persoane, dintre care peste 34.000 sunt români şi peste 3.000 italieni, au intrat în România”, a declarat Ioan Buda. 
 
Acesta a precizat că cetăţenilor români nu li se interzice intrarea în ţară, chiar dacă vin din zone afectate de COVID-19, iar în cazul acestora sunt luate măsurile de izolare sau carantinare, după caz, prevăzute de deciziile autorităţilor române.
 
Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu a precizat că cei care au intrat în ţară au fost verificaţi nu doar la punctele de trecere a frontierei, ci şi în teren, în zonele despre care au declarat că sunt punctele de destinaţie.
 
La rândul său, inspectorul general al Poliţiei Române, Liviu Vasilescu,a declarat că s-au luat măsuri în cazul persoanelor încarcerate care prezintă simptome specifice COVID-19 sau care, anterior încarcerării, au fost în zone afectate de acest virus. Astfel, acestea vor fi cazate în camere separate şi vor folosi fluxuri separate în ceea ce priveşte deplasarea. Şeful Poliţiei Române a precizat că nu există, deocamdată, niciun astfel de caz.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.