Peste 4.200 de poliţişti de frontieră acţinează, zilnic, la punctele de trecere a frontierei pentru fluidizarea traficului în perioada sărbătorilorilor de iarnă, fiind preconizate creşteri ale afluxului de persoane şi autoturisme. Cele mai aglomerate zone sunt la graniţa cu Ungaria, dar şi la cea cu Republica Moldova vor fi valori ridicate de trafic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisarul şef de poliţie Adrian Popescu, adjunct al inspectorului general al Poliţiei de Frontieră a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, măsurile care au fost dispuse în luna decembrie pentru fluidizarea traficului la graniţele României, având în vedere creşterea valorilor de trafic pe durata sărbătorilor de iarnă. 

Potrivit acestuia, dacă în mod normal acţionează în punctele de trecere a frontierei aproximativ 3.300 de poliţişti, pe durata sărbătorilor vor fi, zilnic, peste 4.200 de angajaţi angrenaţi în operaţiunile specifice. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Încă de la începutul lunii decembrie s-au luat măsuri în sensul fluidizării circulaţiei, dar şi menţinerii unui dispozitiv de supraveghere eficientă date fiind problemele de actualitate cu care ne confruntăm la nivelul frontierei de stat. De la începutul lunii decembrie au fost dispuse măsurile de întărire a dispozitivului de supraveghere, dar şi de creştere a numărului de personal la nivelul punctelor de trecere a frontierei şi, de asemenea, de creştere a numărului de tehnică de specialitate destinată supravegherii punctelor de trecere a frontierei. În acest sens intenţionăm, şi am reuşit până acum, să asigurăm o capacitate crescută de control, mergând până la acoperirea în procent de sută la sută a posturilor destinate controlului de frontieră, în special la frontiera cu Ungaria”, a declarat Adrian Popescu. 

Popescu a precizat că, din experienţa anilor anteriori, cea mai mare aglomeraţie se înregistrează la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlag II. În decembrie 2016, 500.000 de persoane şi 200.000 de autovehicule au trecut pe aici. La Nădlag II se lucrează la capacitate maximă, pe zece benzi pe sens pentru autoturisme şi transport marfă. 

De asemenea, aglomerat este şi PTF Borş, unde se lucrează pe opt benzi pe sens. În decembrie 2016, 350.000 de persoane şi 140.000 de vehicule au trecut pe aici. 

Valori ridicate de trafic se aşteaptă şi la graniţa cu Republica Moldova, în decembrie 2016 aceasta fiind tranzitată de 700.000 de persoane, iar un alt punct de trecere a frontierei aglomerat, pentru care s-au luat măsuri suplimentare de fluidizare a traficului, este la Aeroportul Henri Coandă. 

Adrian Popescu a precizat că în acest an preconizează o creştere cu 10 - 15 procente a valorilor de trafic, dar că aşteptarea pentru autoturisme nu ar trebui să dureze mai mult de 20 de minute. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.