Peste 3.000 de ieşeni protestează, sâmbătă seară, în Piaţa Unirii, din municipiu, iar numărul manifestanţilor creşte constant, statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza fiind împrejmuită cu garduri metalice, pentru ca manifestanţii să nu se urce pe monument.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ieşenii au început să se adune în Piaţa Unirii la ora 18.00, când în zonă se aflau o sută de persoane. Numărul protestatarilor a crescut rapid, astfel că o oră mai târziu în piaţă se aflau peste 3.000 de manifestanţi, iar în continuare grupuri de oameni se îndreaptă către Piaţa Unirii din Iaşi.

Ca şi în serile precedente, ieşenii au venit cu steaguri, fluiere şi vuvuzele. Mai mulţi tineri au împărţit baloane în piaţă pe care este scris mesajul "Dragnea, eşti în aer!”.

Oamenii scandează lozinci împotriva guvernului, a PSD şi a lui Liviu Dragnea, iar cei mai mulţi dintre ei spun că nu au încredere că Executivul va abroga ordonanţa de urgenţă emisă marţi seară.

Statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza a fost împrejmuită de către jandarmi cu garduri metalice, pentru ca manifestanţii să nu se mai urce pe monument, cum s-a întâmplat în serile anterioare.

Protestatarii urmează să pornească într-un marş pe străzile oraşului, după care vor reveni în Piaţa Unirii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.