Peste 2.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei la această oră, în a patra zi consecutivă de proteste antiguvernamentale. Circulaţia rutieră este închisă pe Bulevardul Kiseleff.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La ora 21.00, protestatarii au aprins lanternele telefoanelor şi au cântat imnul de stat.

Oamenii au adus un steag mare al Uniunii Europene, pe care l-au întins în centrul pieţei. Protestatarii scandează ”Demisia!”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Dacă vă pasă, ieşiţi din casă”, ”Jandarmeria apără hoţia”.

Unii protestatari au venit şi în această seară însoţi de copii.

Dispozitivul de jandarmi este redus, însă piaţa este încercuită cu garduri.

Traficul este restricţionat pe Şoseaua Kiseleff, de la strada Arhitect Ion Mincu şi pe strada Paris către Statuia Aviatorilor.

Protestul a fost anunţat printr-un eveniment pe Facebook.

”Cei care o să fiţi în Piaţa Victoriei sau în alte locuri din România diseară, vă invităm să creăm un spaţiu de 30 de minute pentru România.
20:55 - 21:00 - 5 minute de linişte. Putem folosi acest timp şi ca să recitim imnul în timpul ăsta, se aude mult mai bine când multe persoane ştiu mai multe strofe. :)
21:00 - 21:05 - Imnul Romaniei + luminiţe
21:05 - 21:25 - Ne aşezăm în grupuri alături de familie, prieteni sau persoane pe care tocmai le-am cunoscut acum şi avem ăn acelaşi timp conversaţii constructive pentru România.
După conversaţiile voastre fă o postare (video,text,live,etc) cu hashtag-ul #pentruromania”, arată organizatorul evenimentului.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.