Peste 17.000 de SMS-uri de feedback au fost transmise în primele cinci zile de când a fost pus în funcţiune noul mecanism de măsurare a satisfacţiei pacienţilor, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dintre pacienţii care au fost contactaţi pentru completarea chestionarului de feedback 2.819 au acceptat completarea formularului şi 2.055 au răspuns la toate cele zece întrebări, precizează reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS).

Până acum, mecanismul de feedback se baza pe formulare tipărite care erau completate de pacienţi în timpul internării, apoi erau introduse într-un sistem centralizat de către angajaţii spitalului.

Prin noul sistem vor fi contactaţi anual aproximativ jumătate dintre pacienţii care se externează din spitale, iar răspunsul la SMS este gratuit, potrivit MS. Sunt taxate cu 5 cenţi/sms doar acele răspunsuri care sunt în afara fluxului standard întrebare-răspuns, mai transmit reprezentanţii ministerului.

Întrebările cuprinse ȋn chestionar se referă la: gradul de mulţumire a pacientului faţă de serviciile medicale oferite de spital, faţă de activitatea şi implicarea medicului, faţă de curăţenia din spital, precum şi faţă de activitatea şi implicarea asistentelor medicale.

Pacientul mai este întrebat dacă a cumpărat medicamente sau alte materiale sanitare pe durata internării, dacă a primit explicaţii clare cu privire la diagnostic şi tratament, dacă ar recomanda unei persoane apropiate să se trateze la acelaşi spital şi dacă starea sa de sănătate este mai bună după externare.

De asemenea, chestionarul permite pacientului să raporteze printr-o sesizare incidente de etică şi integritate care au avut loc în spitalul public.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.