Peste 150 de persoane care au stat la coadă pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva de la Iaşi au avut nevoie de îngrijiri medicale, în majoritatea cazurilor fiind vorba despre stări de oboseală şi leşin, iar 16 pelerini au fost transportaţi cu ambulanţele la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, cadrele medicale au intervenit pentru acordarea de îngrijiri la peste 150 de persoane care au participat la pelerinajul desfăşurat la Mitropolia Moldovei, unde se află moaştele Sfintei Parascheva. Şaisprezece pelerini au necesitat transportul cu ambulanţa la spital. 

În majoritatea cazurilor, cadrele medicale au constatat stări de lipotemie, apărute pe fondul oboselii.

”Jandarmii au dat şi peste 50 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 9.000 de lei, pentru cerşetorie, comercializare de bunuri fără documente legale şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Până în cursul după-amiezii de astăzi (n.r. - vineri) nu s-au înregistrat evenimente deosebite”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, Ionuţ Catană.

Conform programului anunţat de Mitropolia Moldovei, pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva va continua până duminică, ordinea publică fiind asigurată în continuare de peste 500 de jandarmi.    

Peste 6.000 de credincioşi din ţară şi străinătate au asistat, vineri, la Sfânta Liturghie oficiată de hramul Sfintei Cuvioasei Parascheva la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

Aproximativ 90.000 de credinicioşi s-au închinat la moaşte în cele cinci zile de pelerinaj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.