Peste 15.300 de candidaţi din cei aproximativ 19.000 înscrişi pentru a susţine proba obligatorie a profilului în cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat au participat, joi, la examen. Un număr de 29 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 17 august, s-a desfăşurat a doua probă scrisă din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului naţional de bacalaureat: proba obligatorie a profilului - E.c). Au participat 15.386 de candidaţi din totalul celor 19.027 de candidaţi care şi-au exprimat opţiunea de a susţine această probă la una dintre cele două discipline: Matematică sau Istorie”, arată reprezentanţii Ministerului Educaţiei, joi seară, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, nu s-au prezentat 3.612 candidaţi, iar 29 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

”Reamintim că, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare, în urma solicitărilor exprese, numărul candidaţilor prezenţi la fiecare probă este diferit. Altfel spus, cei peste 33.900 de candidaţi înscrişi susţin examenul integral sau parţial”, adaugă reprezentanţii ministerului.

Subiectele şi baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00 pe site-ul de profil.

Vineri va avea loc proba scrisă la alegere a profilului şi specializării - proba E.d), iar luni cea la Limba şi literatura maternă - proba E.b).

Afişarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - GDPR), va avea loc în 25 august (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atât în format standard/letric, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale vor fi comunicate în 29 august.

Nota minimă de promovare - pentru fiecare probă - este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puţin 6 (şase).

Începând cu această sesiune a examenului naţional de bacalaureat, Ministerul Educaţiei generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaţilor. Acest proces nu implică schimbări în ceea ce priveşte criteriile de evaluare/baremele şi tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.