Peste 137.000 de candidaţi au susţinut, joi, ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea la alegere a profilului şi specializării. Aproape 6.000 de elevi au fost absenţi, din care 56 sunt în izolare şi 6 în spital sau în carantină. Totodată, doi candidaţi au avut temperatura peste 37,3.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Educaţiei, joi s-a desfăşurat ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat – E)d): proba la alegere a profilului şi specializării.

”Dintre cei 143.323 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea probei scrise la una dintre cele 10 discipline (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie), s-au prezentat 137.340 de candidaţi. 5.924 de candidaţi au absentat, dintre aceştia 56 fiind în izolare şi 6 spitalizaţi/în carantină”, a transmis MEC.

Doi candidaţi au avut temperatura peste 37.3̊ C şi vor susţine examenul în etapa specială, programată în 8 iulie.

Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminaţi 59 de candidaţi.

Subiectele şi baremele de corectare au fost publicate aici, la ora 15:00, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 30 iunie, până la ora 12.00. Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00, şi în 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunţate în 5 iulie.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.