Peste 12.000 de oameni sunt aşteptaţi sâmbătă, de la ora 15.00, pe Arena Naţională din Capitală pentru a stabili un nou record modial la un curs de resuscitare, după cel din 2011, când pe stadion au fost 7.000 de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii evenimentului “Record pentru viaţă - 110 ani de Salvarea a vieţii”, Asociaţia Societatea de Salvare şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, spun că pentru cursul de resuscitare s-au înscris online aproape 12.000 de oameni, dar pe stadion sunt aşteptate să vină şi alte persoane, astfel încât să poată fi înregistrat un nou record în Guinness Book.

La cel mai mare curs de resuscitare desfăşurat vreodată în lume vor fi 600 de instructori, iar acţiunea de pe Arena Naţională va fi validată de reprezentantul Guinness World Records prezent pe stadion.

Fiecare participant va aplica, pe un manechin, procedura standard de 30 de compresii cardiace şi două insuflări pulmonare.

Organizatorii evenimentului spun că s-au înscris din nou în această competiţie mondială cu ocazia aniversării a 110 ani de existenţă a Salvării Bucureşti, care funcţionează fără întrerupere din 1906.

“Performanţa cursanţilor va fi recunoscută ca record mondial de către specialiştii Guinness World Records. Recordul este un omagiu adus profesorului Nicolae Minovici, care, în urmă cu 110 ani, punea bazele Serviciului de Salvare. De atunci Salvarea funcţionează fără întrerupere”, a spus managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu.

Participanţii la eveniment vor putea intra pe Arena Naţională de la ora 15.00, prin strada Maior Coravu, Bulevardul Basarabia şi Bulevardul Pierre de Coubertin, în parcul sportiv nefiind permis accesul cu maşina.

Persoanele sub 18 ani pot intra doar dacă sunt însoţiţi de un adult, cu care vor rămâne pe toată durata evenimentului.

Fiecare participant sau grup va fi preluat de un coordonator din partea organizatorilor şi va primi un bilet de acces.  La formarea unui grup de 20 de persoane, coordonatorul va intra  pe stadion, în  zona rezervată grupului.  Biletul de acces primit la intrare trebuie păstrat, deoarece doar în baza acestuia  vor fi înmânate diplomele de participare.

Organizatorii vor oferi gratuit ceai şi cafea, în punctele special amenajate ale stadionului.

Participanţii trebuie să rămână la Arena Naţională până la închiderea oficială a evenimentului, pentru a nu afecta obţinerea atestării recordului mondial.

În prezent, este în vigoare recordul stabilit pe 17 septembrie 2013, în Germania, unde 11.840 de cursanţi au învăţat simultan procedurile de resuscitare.

Românii ar putea intra pentru a doua oară în Cartea Recordurilor, aşa cum au făcut-o şi în anul 2011, când peste 7.400 de oameni au învăţat să salveze o viaţă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.