Peste 100 de tone de deşeuri, pet-uri, recipiente de metal, dar şi lemne au fost adunate de pe lacul Bicaz, din zona barajului Bicaz şi a viaductului de la Poiana Largului, în urma acţiunii de ecologizare desfăşurată în această săptămână voluntari, pompieri, jandarmi şi angajaţi ai Romsilva şi Apele Române şide la firme private, precum şi ministrul Apelor şi Pădurilor şi directorul Administraţiei Naţionale „Apele Române”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Mediului, cele peste 100 de tone de deşeuri, pet-uri, lemne şi recipiente de metal adunate vor fi sortate pentru a fi transportate în locurile special amenajate. Acţiunea de ecologizare a lacului Bicaz a început luni şi va continua până la eliminarea acumulărilor de deşeuri atât din zona barajului Bicaz, cât şi din zona viaductului de la Poiana Largului.

Foto: Ministerul Mediului
Foto: Ministerul Mediului

„Precizăm că apele Bistriţei continuă să aducă în zona barajului Bicaz material lemnos şi obiecte de plastic, mai ales că în ultima perioadă s-au înregistrat noi căderi importante de precipitaţii în regiune, ceea ce înseamnă că după eliminarea acumulărilor actuale de deşeuri, specialiştii prevăd formarea altor depozite”, precizează Ministerul Mediului.

Foto: Ministerul Mediului
Foto: Ministerul Mediului

La acţiunea de ecologizare a lacului Bicaz participă voluntari, pompieri, jandarmi, angajaţi de la Romsilva şi de la Apele Române, de la Hidroelectrica, precum şi de la firme private. În zilele de joi şi vineri au fost prezenţi şi ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, şi directorul general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”, Victor Sandu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.