Universitatea de Ştiinţele Vieţii ”Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi (USV) anunţă că oferă peste 1.500 de locuri la admiterea din iulie 2022, atât pentru studiile de licenţă cât şi pentru masterat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul total de locuri aprobat pentru acest an la USV Iaşi de către Ministerul Educaţiei pentru absolvenţii de liceu este de 1.002, dintre care 757 locuri sunt cu finanţare de la buget, iar 245 locuri sunt cu taxă. 

28 de locuri sunt prevăzute pentru absolvenţii liceelor din mediul rural. 

În ceea ce priveşte studiile de masterat, absolvenţii de facultate au la dispoziţie 517 de locuri, dintre care 402 sunt la buget , iar 115 la taxă. 

Potrivit conducerii USV Iaşi, în perioada 11 – 22 iulie 2022, va avea loc înscrierea candidaţilor pentru admiterea din sesiunea iulie 2022 la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria Mediului, Biotehnologii, Biologie şi Medicină Veterinară. Înscrierile se pot face atât online, cât şi la sediul facultăţilor. 

Admiterea candidaţilor la USV Iaşi, se face pe baza notelor obţinute la probele de Bacalaureat (Nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română - 50%, Nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului - 50%). Taxa de înscriere este de 150 de lei şi permite înscrierea la toate specializările din cadrul unei facultăţi. 

La masterat admiterea este prevăzută pentru perioada 27 iunie- 4 iulie 2022. 

”Studenţii USV Iaşi beneficiază de resurse ştiinţifice, didactice, materiale şi financiare de excepţie pentru mediul universitar din regiunea de Nord Est. Sunt condiţii excelente pentru pregătirea teoretică şi practică, săli de curs şi amfiteatre, laboratoare, seminarii, câmpuri experimentale, baze de practică proprii, laboratoare dotate cu aparatură de specialitate de ultimă generaţie, spital veterinar. De asemenea există bibliotecă dotată cu toate facilităţile pentru informare. Avem un campus studenţesc în cea mai frumoasă zonă a Iaşiului, cu peste 1.600 locuri de cazare. Peste 30 la sută dintre studenţi sunt bursieri, iar instituţia noastră are parteneriate internaţionale de colaborare cu universităţi similare din 32 de ţări", a declarat, marţi, Costel Samuil, prorector cu activitatea didactică al USV Iaşi. 

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.