Peste 1.200 de dosare au fost depuse în decurs de o lună la Direcţia Generală de Asistenţă Socială Bucureşti pentru obţinerea stimulentului financiar de 2.500 de lei pentru nou-născuţi, acordat de Primăria Capitalei. Pentru a beneficia de această sumă, cel puţin unul dintre părinţi trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti, iar copilul să se fi născut într-una dintre maternităţile din Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit municipalităţii, în perioada 3 - 28 iulie au fost depuse 1.208 dosare de solicitare a stimulentului financiar, cele mai multe cereri, 259, fiind din Sectorul 6, urmat de Sectorul 3 cu 250 de cereri, Sectorul 4 - 198, Sectorul 2 - 183, Sectorul 5 - 174 şi Sectorul 1, cu 144 de cereri.

Din numărul total de dosare, 1.125 au fost depuse de părinţi cu domiciliul în Bucuresti, iar restul de 83 au viză de flotant.

Cele mai multe naşteri au avut loc la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Filantropia” - 180, Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sîrbu” - 145, Spitalul Băneasa Regina Maria - 142 şi Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti - 126.

Conform proiectului aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti în şedinţa din 8 iunie, suma de 2.500 de lei va fi acordată o singură dată pentru fiecare nou-născut, de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti din cadrul Primăriei Capitalei, în baza unui dosar care va conţine actul de identitate al unuia dintre părinţi în original şi copie, certificatul de naştere al copilului în original şi copie, biletul de ieşire din spital sau certificatul medical constatator al naşterii şi o cerere tip. Dosarul cu documentele doveditoare trebuie depus la sediul Direcţiei în termen de o lună de la naşterea copilului.

Pentru acordarea stimulentului, cel puţin unul dintre părinţi trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti, iar copilul să se fi născut într-una dintre maternităţile din Capitală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.