Persoanele care locuiesc în sudul judeţului Vrancea, unde există risc mai mare de blocare a drumurilor din cauza zăpezii, şi care au nevoie de dializă vor fi transportate, marţi seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani, unde vor rămâne pe durata avertizării cod portocaliu de viscol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit prefectului de Vrancea, Sorin  Hornea, în şedinţa de marţi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis ca toate persoanele care au nevoie de dializă să fie transportate la spitalul din Focşani, pentru a fi în siguranţă pe durata codului portocaliu de viscol.

Astfel, aproximativ 26 de persoane care locuiesc în sudul judeţului, unde există risc mai mare de blocare a drumurilor din cauza zăpezii, vor fi duse la SJU Focşani.

”Femeile însărcinate vor fi monitorizate. Totodată, a fost analizată şi sunt pregătite pentru eventualele persoane blocate în trafic două internate şcolare în Focşani. Utilajele, forţele de intervenţie sunt monitorizate pentru a nu fi probleme atunci când va fi cazul să intervenim, în timpul codului”, a declarat prefectul de Vrancea, Sorin Hornea. 

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, de marţi, la ora 22.00, până miercuri, la ora 08.00 vor fi sub avertizare cod portocaliu de viscol judeţele Constanţa şi Tulcea. În noaptea de marţi spre miercuri, în cele două judeţe vor fi intervale cu rafale de 70-80 de kilometri pe oră, ninsori puternic viscolite, precum şi precipitaţii mixte ce vor depune polei.

De marţi, ora 23.00, până miercuri, la ora 15.00, vor fi sub avertizare cod portocaliu de viscol şi judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, precum şi estul judeţelor Buzău şi Vrancea. În noaptea de marţi spre miercuri şi în prima parte a zilei de miercuri, în cele cinci judeţe va fi viscol, viteza vântului va atinge 70-80 de kilometri pe oră, troienind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.