Echipajele ASPA au fost solicitate, în perioada 18-24 septembrie, de 133 de ori, în urma intervenţiilor fiind capturaţi 56 de câini. O persoană a fost muşcată de un câine agresiv, în Sectorul 4, victima fiind transportată la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În săptămâna 18-24 septembrie colegii noştri au fost solicitaţi să intervină de 133 de ori. Intervenţiile s-au finalizat cu capturarea a 56 de câini dintre care 43 de adulţi şi 13 pui, 9 câini fiind capturaţi prin metoda tranchilizării de la distanţă. Săptămâna trecută au fost capturaţi 21 de câini din sectorul 5, 10 din sectorul 2, 9 câini provin din sectorul 3, din sectorul 6 au fost capturaţi 6 câini, din sectorul 4 tot 6, iar din sectorul 1, 4 câini”, a transmis, marţi, ASPA.

De asemenea, instituţia precizează că 5 pui au fost abandonaţi pe str. Tiparniţei, iar alţi 3 pe str. Herculane.

”Cu toţii au fost duşi în adăposturile ASPA unde au primit îngrijirile necesare şi vor fi promovaţi pentru adopţie. Tot o sesizare pentru abandon a fost înregistrată şi în cazul unui câine din rasa Doberman care a fost legat de un copac chiar de deţinător. Contactat de ASPA, în urma verificării microcipului, acesta a declarat că nu mai are timp să se ocupe de el”, a mai transmis ASPA :

Potrivit sursei citate, nu au lipsit nici cazurile de animale rămase fără stăpâni.

”În cazul unei persoane decedate solicitarea de preluare a câinelui acesteia a venit la aproximativ o săptămână după momentul decesului, când vecinii au fost alertaţi de miros, iar în cazul unui alt deces, echipajele ASPA au fost solicitate să preia 3 câini care au aparţinut defunctului şi pe care sora sa nu i-a dorit. În altă situaţie, câinele unei persoane fără adăpost căreia i se făcuse rău, îi împiedica pe angajaţii SMURD să intervină pentru a-i acorda îngrijiri medicale, aşa că angajaţii noştri au fost chemaţi în ajutor”, a mai precizat ASPA.

În perioada vizată o persoană a fost muşcată de câine, în Sectorul 4.

”În perioada menţionată au fost înregistrate şi sesizări privind câini cu deţinător, cu comportament agresiv pe domeniul public - un câine din rasa Bernese Mountain Dog, scăpat de la deţinător, a muşcat o persoană în Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4, care a fost transportată la spital, iar un alt câine din rasa Cane Corso scăpat din curte, manifesta un comportament agresiv pe str. Humuleşti din sectorul 5. Cazurile de abandon sau atac canin sunt transmise poliţiei, pentru verificarea şi sancţionarea celor vinovaţi”, a mai transmis ASPA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.