Mai multe percheziţii au loc, luni, la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş, fiind vizat un chirurg care ar fi primit câte cel puţin 1.000 de lei de la pacienţi, în special copii, pentru a-i opera. Cercetările în acest caz au început în urmă cu trei ani, când a fost depusă o sesizare la Parchetul Tribunalului Mureş împotriva medicului de chirurgie cardiovasculară, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, sub coordonarea unui procuror desemnat de la Parchetul Tribunalului Mureş, fac, luni, cinci percheziţii domiciliare şi la sediul unei unităţi medicale din Târgu Mureş, fiind vizat un medic acuzat de fapte de corupţie. 

”M.M.L., medic specialist în chirurgie cardiovasculară, a condiţionat realizarea actului medical, respectiv operaţii ale unor pacienţi, în special minori, de primirea, în mai multe rânduri, a unor sume de bani”, precizează DGA.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor situaţiilor de natură infracţională, a valorii foloaselor materiale obţinute astfel, precum şi pentru identificarea şi audierea martorilor în cauză.

Alături de ofiţerii SJA Mureş, la percheziţii participă lucrători ai Serviciilor Judeţene Anticorupţie Alba, Cluj, Covasna şi Harghita, precum şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că unitatea medicală unde au loc percheziţii este Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş.

Conform surselor citate, cercetările în acest caz au început în urmă cu aproximativ trei ani, în urma unei sesizări depuse împotriva medicului de chirurgie cardiovasculară la Parchetul Tribunalului Mureş. Astfel, în anul 2013, un pacient operat de chirurgul respectiv a reclamat unei agenţii nonguvernamentale că medicul a condiţionat actul medical de primirea unei sume de bani.

Sursele citate au precizat că medicul primea cel puţin 1.000 de lei pentru realizarea de intervenţii chirurgicale.

În acest caz ar urma să fie audiate ca martori aproximativ 200 de persoane - pacienţi sau părinţi ai copiilor operaţi de medicul chirurg, au mai spus sursele judiciare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.