Aproximativ 93.000 de credincioşi s-au închinat la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, de la începutul pelerinajului religios de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, în timp ce alţi 2.000 de oameni aşteaptă la rând marţi seară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Afluxul de pelerini a crescut marţi faţă de ziua precedentă, astfel că, potrivit jandarmilor, la ora 19.00, se aflau la rând pe străzile din jurul catedralei ieşene aproximativ 2.000 de persoane.

De sâmbătă dimineaţă, când a început pelerinajul religios, pe la racla aşezată în baldachinul din curtea catedralei au trecut 93.000 de credincioşi. Au necesitat intervenţia medicilor 113 persoane, iar şapte pelerini au fost transportaţi la spital.

Potrivit autorităţilor, peste 300.000 de pelerini sunt aşteptaţi să participe la manifestările religioase care se desfăşoară la Catedrala Mitropolitană din Iaşi în această săptămână, cu prilejul Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.

În 14 octombrie va avea loc Sfânta Liturghie, slujba urmând să se desfăşoare pe o scenă amplasată pe pietonalul Ştefan cel Mare, în faţa catedralei din Iaşi.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi a anunţat, marţi, că ziua de 14 octombrie, când se sărbătoreşte Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, va fi zi liberă atât pentru profesorii, cât şi pentru elevii din judeţul Iaşi. ISJ Iaşi a luat decizia în condiţiile în care, în zona centrală a municipiului, sunt patru unităţi de învăţământ către care accesul autovehiculelor este restricţionat.

De asemenea, sunt câteva mii de elevi care fac naveta către diferite şcoli din Iaşi, iar vineri deplasarea s-ar face cu mare dificultate. Orele de curs din ziua de 14 octombrie vor fi recuperate ulterior.

Racla cu sfintele moaşte va rămâne în curtea catedralei până sâmbătă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.