Peste 21.000 de pelerini au trecut sâmbătă pe la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, iar la rând aşteaptă aproape 10.000 de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Racla cu sfintele moaşte a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană din Iaşi sâmbătă dimineaţă şi aşezată într-un baldachin în curtea lăcaşului de cult, iar potrivit jandarmilor până la ora 17.00, au trecut pe la raclă 21.500 de oameni.

De asemenea, aproape 10.000 de credincioşi aşteaptă la rând pe străzile din jurul catedralei.

În prima zi de pelerinaj, 49 de persoane au necesitat îngrijiri medicale, iar trei au fost transportate la spital.

Peste 300.000 de pelerini sunt aşteptaţi să participe la manifestările religioase care se vor desfăşura la Catedrala Mitropolitană din Iaşi în următoarea săptămână cu prilejul Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.

Vineri seară au fost aduse la catedrala ieşeană de la Mănăstirea Neamţ moaştele Sfântului Paisie.

Jandarmeria a precizat că perioada de afluenţă maximă a pelerinilor va fi pe 13 şi 14 octombrie, când se estimează că vor fi permanent în culoarul de acces către raclă 50.000-60.000 de persoane, ceea ce va însemna un şir de oameni de peste trei kilometri lungime şi un timp de aşteptare cuprins între 16 şi 20 de ore.

Pe 14 octombrie va avea loc Sfânta Liturghie, slujba urmând să se desfăşoare pe o scenă amplasată pe pietonalul Ştefan cel Mare, în faţa catedralei din Iaşi.

Racla cu sfintele moaşte va rămâne în curtea catedralei timp de o săptămână, până sâmbătă, 15 octombrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.