Peste 100.000 de pelerini s-au închinat, până miercuri seară, la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva depuse în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi, în timp ce la rând aşteaptă aproximativ 3.000 de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Afluxul de pelerini a crescut pe parcursul zilei de miercuri, iar organizatorii au precizat că au trecut deja pe la racla cu moaşte peste 100.000 de credincioşi. În cursul serii, aproximativ 3.000 de oameni aşteptau la rândul format pe străzile din jurul Catedralei Mitropolitane.
 
 
La ora 19.00 vor ajunge la Iaşi moaştele Sfântului Andrei Criteanul de la Catedrala Mitropolitană din Arkalochori (Creta, Grecia), aduse de o delegaţie condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Andreas, Mitropolit de Arkalochori, Kastelli şi Viannos ce aparţine de Patriarhia Ecumenică. 
 
Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei se aşteaptă ca afluxul credincioşilor să crească în următoarele zile.
 
Racla cu moaşte a fost scoasă, sâmbătă, din catedrala ieşeană va rămâne depusă în curtea lăcaşului de cult până duminică.
 
Autorităţile au estimat că aproximativ 350.000 de persoane vor participa în total la pelerinajul religios de la Iaşi.
 
Pe 14 octombrie va avea loc Sfânta Liturghie, slujba urmând să se desfăşoare pe o scenă amplasată pe pietonalul Ştefan cel Mare, în faţa catedralei din Iaşi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.