Aproape 55.000 de pelerini s-au închinat, până luni la prânz, la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva depuse în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi, la rând aşteptând alte câteva sute de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Autorităţile susţin că vremea rece a determinat ca afluxul de pelerini să scadă în cursul zilei de luni, astfel că la rând s-au aflat în permanenţă, inclusiv pe parcursul nopţii de duminică spre luni, câteva sute de credincioşi. 
 
Microbuze şi autocare venite cu pelerini din mai multe judeţe ale ţării sunt parcate pe străzile din apropierea catedralei ieşene. Totodată, mai multe străzi din jurul Catedralei Mitropolitane ieşene sunt închise traficului.
Până luni după-amiază s-au închinat la sfintele moaşte aproape 55.000 de pelerini.
 
Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei se aşteaptă ca afluxul credincioşilor să crească începând de miercuri, când la Iaşi vor fi aduse moaştele Sfântului Andrei Criteanul de la Catedrala Mitropolitană din Arkalochori (Creta).
 
Racla cu sfintele moaşte va rămâne depusă în curtea catedralei din Iaşi până duminică, 15 octombrie.
 
Autorităţile estimează că aproximativ 350.000 de persoane vor participa în total la pelerinajul religios de la Iaşi.
Pe 14 octombrie va avea loc Sfânta Liturghie, slujba urmând să se desfăşoare pe o scenă amplasată pe pietonalul Ştefan cel Mare, în faţa catedralei din Iaşi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.