Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel va ţine, sâmbătă, Slujba Sfinţirii Mari a apei (Agheasma Mare), la Sărbătoarea Botezului Domnului, în pridvorul Reşedinţei Patriarhale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al Patriarhiei Române, evenimentele liturgice de la Catedrala Patriarhală, prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului din acest an, 2024, se vor desfăşura conform următorului program:

„- În ziua de vineri, 5 ianuarie 2024, va avea loc Sfinţirea mare a apei, precum şi îmbutelierea a 20.000 de sticle într-un spaţiu special amenajat, fără accesul credincioşilor. De asemenea, vor fi pregătite 10.000 de pachete cu anafură.

- În ziua de sâmbătă, 6 ianuarie 2024, începând cu ora 7:00, la Baldachinul Sfinţilor de lângă Catedrala Patriarhală, vor fi oferite credincioşilor prezenţi sticle de 0,5 litri cu Aghiasmă Mare împreună cu pachete cu anafură.

- Între orele 09:30 – 11:30, va fi săvârşită Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală.

- Începând cu ora 12:00, în pridvorul Reşedinţei Patriarhale, va fi săvârşită Slujba Sfinţirii Mari a apei (Aghiasma Mare) de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, iar apoi credincioşii prezenţi la slujbă vor fi binecuvântaţi prin stropire cu această Aghiasmă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.