Patriarhul Daniel a transmis luni un mesaj destinat elevilor care încep marţi examenele de Evaluare Naţională, iar de săptămâna viitoare, cele de Bacalaureat, în care a spus că acestea reprezintă „cele mai potrivite prilejuri de evaluare şi de maturizare intelectuală”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a subliniat, pentru început, că, alături de familie, „Şcoala şi Biserica sunt lumini ale formării voastre spirituale ca oameni în familie şi în societate, pentru a trăi viaţa personal şi în acelaşi timp comunitar”.

El este de părere că „în formarea fiecăruia dintre noi, examenele sunt cele mai potrivite prilejuri de evaluare şi de maturizare intelectuală, experienţe care contribuie major la progresul nostru pshihic-afectiv şi intelectual”.

„Pregătirea pentru examene şi susţinerea lor sporesc încrederea în sine, cresc capacitatea de dialog de comunicare, dar şi comuniunea cu ceilalţi elevi şi cu adulţii”.

Mesajul patriarhului continuă: „În contextul dificil al unui an şcolar, desfăşurat sub semnul îngrijorător al pandemiei care a modificat şi complicat major modalitatea de predare şi învăţare, îi îndemnăm pe părinţii elevilor, pe profesori lor şi pe preoţii din parohii să vă susţină acum în mod mai intens, unind rugăciunea cu sfatul bun şi cu ajutorul concret”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.