Patriarhia România şi-a exprimat marţi mulţumirea faţă de decizia Guvernului de a permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor şi a transmis că vor fi respectate „exemplar” regulile sanitare şi că este esenţial să recuperăm „constant, dar cu discernământ, deplina normalitate a vieţii noastre sociale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat remis News.ro se arată: „Patriarhia Română a primit cu bucurie decizia intens aşteptată şi integral justificată a autorităţilor de a permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credincioşilor, în condiţiile respectării unor reglementări limpezi şi încă necesare”.

„Ca şi până acum, Biserica Ortodoxă Română va respecta exemplar regulile de natură sanitară şi le va reitera constant în recomandările pe care le va face credincioşilor săi. Este esenţial să recuperăm constant, dar cu discernământ, deplina normalitate a vieţii noastre sociale. Acest lucru ne priveşte pe fiecare în parte şi ne solicită responsabilitatea personală. Credinţa autentică civilizează, rodeşte atenţie morală, grijă şi respect faţă de celălalt. De aceea, credinţa  onorează în cel mai înalt grad. Ca şi respectarea ei”, au mai transmis reprezentanţii Patriarhiei.

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat marţi, la începutul şedinţei de Guvern, că în şedinţa CNSU a fost adoptată în unanimitate hotărârea de prelungire a stării de alertă pe tot teritoriul ţării pentru 30 de zile, începând cu 17 iunie. Orban a precizat că vor putea fi oficiate slujbe în interiorul bisericilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.