Patriarhia Română a anunţat, joi, că a deschis trei conturi pentru donaţii către sinistraţii din Grecia şi a lansat un îndemn către eparhiile din ţară şi străinătate să ofere sprijin financiar celor afectaţi de incendiile violente. Conform ultimului bilanţ al incendiilor din Grecia, cel puţin 79 de persoane au decedat, iar 187 au fost rănite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patriarhia Română a transmis, joi, un îndemn către eparhiile din ţară şi străinătate, pentru implicarea în ajutorarea sinistraţilor din Grecia, ţară afectată de incendii de mari proporţii din unele regiuni.

Patriarhia anunţă că a deschis trei conturi, în lei, euro şi dolari,: LEI –  RO54 RNCB 0075 0048 9503 0091, BCR SECTOR 4 BUCURESTI; EURO – RO27 RNCB 0075 0048 9503 0092, BCR SECTOR 4 BUCURESTI; USD – RO97 RNCB 0075 0048 9503 0093, BCR SECTOR 4 BUCURESTI.

Sumele colectate vor fi oferite Arhiepiscopiei Atenei pentru ajutorarea răniţilor, a familiilor victimelor şi a celor rămaşi fără adăpost.

Episcopiile din ţară au primit îndemnul tot joi şi au început să se organizeze pentru colectarea de fondruri.

Reprezentanţii Episcopiei Aradului au declarat pentru News.ro că solicitarea de ajutor va fi trimisă mai departe parohiilor, care pot dona sume prin intermediul protopopiatelor, atât din fondurile proprii, cât şi în urma strângerilor de fonduri de la credincioşi ce vor fi organizate în următoarea perioadă.

Cel puţin 79 de persoane au decedat, iar 187 au fost rănite, între care 23 de copii, în urma incendiilor violente din împrejurimile Mati, un mic sat turistic de coastă situat la aproximativ 30 de kilometri est de Atena, conform bilanţului anunţat de autorităţile elene. Acest bilanţ îl depăşeşte pe cel al incendiilor care au devastat sudul Peninsulei Peloponez, în august 2007, şi care au ucis 77 de persoane.

Incendiile de vegetaţie sunt frecvente în Grecia, dar condiţiile climatice, cu ierni blânde şi secetoase, au creat condiţii extrem de propice anul acesta

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.