Părinţii aflaţi în concediu pentru creşterea copilului şi care obţin venituri din drepturi de autor vor trebui să depună actele doveditoare la agenţiile de plăţi şi inspecţie socială, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a OUG în acest sens adoptate joi. Agenţiile vor avea la dispoziţi un termen de 2 luni pentru a stabili noul cuantum al indemnizaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare, ministerul Muncii va elabora normale metodologice de aplicare. (...) Persoanele vizate pot depune documentele doveditoare pentru obţinerea respectivelor venituri, direct la agenţiile de plăţi şi inspecţie socială, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ şi agenţiile au obligaţi de a stabili noul cuantum în termen de 60 de zile de la depunerea actelor doveditoare. Se face recalcularea şi vor primi banii”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului după şedinţa Executivului.

Veniturile obţinute din drepturile de proprietate intelectuală vor fi luate în considerare în stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului, a anunţat, joi, premierul Viorica Dăncilă.

„Armonizăm prevederile Codului fiscal cu cele referitoare la stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului, astfel încât nimeni să nu aibă de suferit. Prin completarea legislaţiei, vom introduce şi veniturile obţinute din drepturile de proprietate intelectuală în categoria sumelor care se iau în considerare în stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului”, a declarat, joi, premierul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Această măsură a fost adoptată prin ordonanţă de urgenţă, remediind o problemă apărută în urma modificărilor la Codul Fiscal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.