Parchetul General anunţă că rezultatele primelor determinări genetice făcute în cazul Gura Şuţii arată că probele biologice prelevate în timpul cercetărilor la faţa locului aparţin cetăţeanului olandez. Totodată, prin Interpol a fost confirmat decesul suspectului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis că, joi, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică de la PICCJ au primit rezultatele primelor determinări genetice efectuate în cauza Gura Şuţii privind uciderea unei minore.

"(...) acestea indică faptul că probele biologice prelevate cu ocazia cercetărilor la faţa locului aparţin persoanei de cetăţenie olandeză suspectată de săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, agresiune sexuală şi omor calificat", arată Parchetul General.

Totodată, prin intermediul Interpol (organizaţia internaţională de cooperare poliţienească) a fost confirmat decesul suspectului.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Anchetatorii au făcut, marţi, percheziţii la domiciliul din Olanda al cetăţeanului suspectat de uciderea fetiţei de 11 ani din judeţul Dâmboviţa, dar şi la locuinţa temporară a acestuia din România.

”În cursul zilei de 24 septembrie 2019, în cauza privind uciderea minorei Mihaela-Adriana Fieraru, din localitatea Gura Şuţii, judeţul Dâmboviţa, cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1, 2 şi 3 lit. b Cod penal, agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 şi 2 lit. c Cod penal, şi omor calificat, prev. de art. 188-189 Cod penal., au fost efectuate percheziţii domiciliare atât în Olanda, la domiciliul cetăţeanului olandez vizat, cât şi în România, la locuinţa temporară a acestuia”, a transmis, marţi, Parchetul General.

Sursa citată a precizat că ”cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale”.

Procurorul general Bogdan Licu declara, marţi dimineaţă, că autorităţile române nu aveau încă dovada oficială că cetăţeanul olandez suspectat de uciderea fetei s-a sinucis, dar când aceasta va exista, procurorii vor dispune clasarea cauzei, precizând însă că vor fi urmărite în continuare toate pistele care îl vizează pe acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.