La fel ca Palatul Cotroceni, clădirea Guvernului va fi iluminată vineri în albastru începând cu ora 20.00, cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, în semn de solidaritate cu persoanele diagnosticate cu autism, transmite Executivul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Guvernul României şi organizaţiile neguvernamentale au făcut progrese în ceea ce priveşte asigurarea şi apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, inclusiv ale copiilor şi adulţilor cu tulburări din spectrul autist.

În acest sens, la data de 25 martie 2021, Guvernul a adoptat o Hotărâre prin intermediul căreia au fost reglementate în premieră serviciile de tip respiro pentru copiii cu dizabilităţi şi familiile acestora, care vin întâmpinarea nevoii de servicii în comunitate a beneficiarilor. De asemenea, dezvoltarea serviciilor pentru copiii şi adulţii cu autism şi alte tipuri de dizabilităţi se regăsesc ca o prioritate în mecanismele de finanţare europene din exerciţiul financiar 2021-2027.

Pandemia provocată de COVID-19 a arătat că persoanele cu dizabilităţi sunt între cele mai expuse şi vulnerabile în perioade de criză, motiv pentru care efortul comun, Guvern-societatea civilă, trebuie continuat, prin acţiuni coordonate şi aplicate, în scopul sprijinirii oamenilor cu aceste afecţiuni, a familiilor lor, dar şi pentru  înţelegerea profundă a acestor dificultăţi şi creşterea gradului de autonomie a persoanelor cu dizabilităţi”, arată comunicatul de presă al Guvernului. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.