Palatul Patriarhiei a fost redeschis pentru vizitare publicului larg, după sărbătorile de iarnă. Vizitarea Palatului Patriarhiei se face gratuit,în grupuri însoţite de ghizii Ansamblului Patriarhal, de luni până vineri, între orele 9 şi 16, cu excepţia sărbătorilor religioase şi legale, în 2016 Palatul fiind vizitat de peste 60.000 de persoane, anunţă Patriarhia Română.
Palatul Patriarhiei a fost redeschis de marţi publicului larg, pentru vizitare, după ce, la finalul anului 2016 a înregistrat peste şaizeci de mii de vizitatori.
Printre cei care l-au vizitat anul trecut au fost turişti şi pelerini din România şi din alte patruzeci ţări, a precizat instituţia religioasă.
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României

Vizitarea Palatului Patriarhiei se face gratuit, în grupuri însoţite de ghizii Ansamblului Patriarhal, de luni până vineri între orele 9 şi 16, cu excepţia sărbătorilor religioase şi legale.

În perioada martie 2014 - decembrie 2015, monumentul istoric Palatul Patriarhiei a beneficiat de ample lucrări de consolidare şi restaurare, finanţate din fondurile Uniunii Europene, ale Guvernului României şi ale Patriarhiei Române.

La palat funcţionează un muzeu şi un punct de informare turistică.
Clădirea denumită astăzi Palatul Patriarhiei a fost construită de statul român, la începutul secolului al XX-lea, pe locul fostei săli a Adunării Deputaţilor de pe Dealul Mitropoliei din Bucureşti. Aici, la 24 ianuarie 1859, Adunarea electivă a Ţării Româneşti, prezidată de Mitropolitul Nifon, a votat actul Unirii Munteniei cu Moldova prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Principatelor Române. Clădirea se află în proprietatea Patriarhiei Române din 6 decembrie 2010.


Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.