Spitalul Orăşenesc Nehoiu, declarat săptămâna trecută unitate exclusiv COVID, nu a internat încă niciun bolnav. Conform conducerii spitalului, mai e nevoie de unele medicamente, de echipamente, iar marţi va avea loc o lucrare amplă de înlocuire a tuturor hidranţilor şi stingătoarelor pentru ca unitatea medicală să corespundă normelor de securitate la incendii. Nu se ştie încă momentul la care vor putea fi făcute primele internări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Săptămâna trecută, a fost publicat în Monitorul Oficial anunţul privind transformarea Spitalului Orăşenesc Nehoiu în unitate exclusiv COVID, după ce Spitalul Judeţean Buzău şi Spitalul Municipal Râmnicu Sărat au epuizat locurile de internare pentru bolnavii COVID. 

De atunci, toţi  pacienţii de la Nehoiu au fost externaţi, iar conducerea a demarat procedurile pentru ca spitalul să poată prelua primii bolnavi, decizia fiind de a fi aduşi aici 45 de pacienţi cu forme uşoare şi medii de COVID. 

Până la acest moment, nu s-a reuşit internarea niciunui bolnav, Spitalul din Nehoiu având încă nevoie de medicamentele necesare. De asemenea, marţi va avea loc o lucrare de înlocuire a tuturor hidranţilor. 

Conducerea Spitalului Orăşenesc Nehoiu nu poate aprecia momentul la care vor fi aduşi aici primii bolnavi, procedurile fiind în curs de desfăşurare. 

La Buzău, zilnic se înregistrează în  medie circa 200 de noi infectări. 

Spitalul Judeţean Buzău şi Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat lucrează la capacitate maximă în secţiile în care sunt aduşi bolnavii infectaţi cu coronavirus, 

Judeţul Buzău a ajuns la o rată de infectare de 4.17 cazuri la mia de locuitori. 

Municipiul reşedinţă de judeţ are 7,2 incidenţă, conform raportării de duminică. 

Cea mai mare incidenţă se înregistrează în localitatea Ruşeţu, care are o rată de îmbolnăvire de 11.41 cazuri de covid la mia de locuitori, conform raportării de duminică. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.