300 de copii din sectorul 5 au de astăzi un mediu sănătos şi primitor în care să înveţe pentru un viitor mai bun. Şcoala Gimnazială nr. 125 din capitală a fost reabilitată şi eficientizată energetic, sprijinul ENGIE Romania şi Habitat for Humanity România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada vacanţei de vară, unitatea de învăţământ, ce găzduieşte 300 de copii între 3 şi 14 ani şi 50 de cadre didactice, a fost complet reabilitată şi eficientizată energetic. Aproximativ 150 de voluntari, internaţionali şi angajaţi ENGIE Romania, au contribuit la realizarea lucrărilor.

Şcoala se afla într-un stadiu avansat de deteriorare. De cum intrai în şcoală, te întâmpina un miros de mucegai şi clor, care însă devenise obişnuinţă pentru elevii şi profesorii care îşi desfăşoară activitatea aici. Apa se infiltra prin acoperişul deteriorat, iar pereţii interiori şi parchetul erau grav afectate. Zilnic, pereţii erau curăţaţi cu clor. Din cauza condiţiilor improprii, copiii erau predispuşi îmbolnăvirii şi lipseau de la şcoală. Majoritatea copiilor care învaţă în Şcoala Gimnazială nr. 125  provin din familii cu posibilităţi financiare reduse.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

“Şcoala este a doua casă pentru numeroase generaţii de copii, de aceea credem că este important că actul educaţional să se desfăşoare în condiţii decente şi într-un mediu cât mai prietenos. Ne bucurăm că ENGIE a putut contribui, atât prin acordarea de finanţare cât şi prin participarea efectivă a colegilor mei la lucrări, la construirea unui viitor mai bun pentru aceşti copii.”, a declarat Amalia Anghel, Manager de Comunicare ENGIE Romania.

Prin proiectul “O şcoală nouă, un viitor mai bun”, ENGIE continuă proiectele de renovare şi eficientizare energetică în parteneriat cu Habitat for Humanity România. Între 2013 şi 2015, cele două organizaţii au renovat şi eficientizat energetic o şcoală din comuna Băleni şi cele 12 case sociale din cadrul SOS Satele Copiilor România.

Parteneriatul face parte din platforma de responsabilitate socială a companiei ENGIE Romania Energie pentru Fapte Bune. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.