Premierul Ludovic Orban spune că, mai mult ca oricând, întreaga societate, încercată de teamă şi supusă unor constrângeri greu de acceptat, se bazează mai mult ca oricând pe medici, pe asistente, pe întreg personalul sanitar, precizând că are încredere în profesionalismul medicilor din România. El asigură personalul medical că de la nivelul Guvernului sunt mobilizate toate mijloacele pentru a le asigura logistica necesară şi echipamentele de care au nevoie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ludovic Orban a transmis, marţi, un mesaj cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii, spunând că în acest an această zi devine un simbol al eforturilor făcute de personalul medical pentru a salva vieţi în plină pandemie.  
 
“Ziua Mondială a Sănătăţii, dedicată comunităţii medicale aflate în slujba sănătăţii şi a vieţii oamenilor, ne găseşte anul acesta în plin efort global de luptă împotriva pandemiei de coronavirus. Dacă până acum marcarea acestei zile era un prilej de conştientizare a importanţei pe care sănătatea o are pentru fiecare dintre noi şi pentru societate, anul acesta Ziua Mondială a Sănătăţii devine inevitabil simbol al eforturilor aproape supraomeneşti pe care medicii şi personalul medical din ţările afectate de pandemie îl fac pentru a salva vieţi şi pentru a opri răspândirea unui virus care ameninţă sănătatea a milioane de oameni”, a declarat Ludovic Orban.
 
El spune că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este un actor important pentru cooperarea în materie de sănătate, iar criza pandemică actuală poate fi oprită printr-un răspuns coordonat la nivel internaţional, menţionând că Români este şi ea inclusă de OMS  în proiectul global pentru dezvoltarea unui tratament împotriva coronavirusului., iar faptul că nouă centre de boli infecţioase din ţara noastră participă la acest proiect reprezintă o speranţă în plus pentru pacienţii români.
 
Premierul spune că întreaga societate încercată de teamă şi supusă unor constrângeri greu de acceptat se bazează mai mult ca oricând pe personalul sanitar. 
 
“În prima linie în această luptă dificilă sunt medicii, tot personalul medical şi membrii comunităţii ştiinţifice implicaţi în dezvoltarea unui tratament eficient. Mai mult ca oricând, întreaga societate încercată de teamă şi supusă unor constrângeri greu de acceptat, se bazează pe medici, pe asistente, pe întreg personalul sanitar. Am încredere în profesionalismul medicilor din România. Efortul lor de a salva vieţi, responsabilitatea şi solidaritatea umană pe care le dovedesc în aceste zile sunt cu atât mai remarcabile având în vedere criza pandemică fără precedent şi neajunsurile sistemului medical, adunate în zeci de ani”, a mai spus Orban. 
 
Ludovic Orban a precizat că asigură personalul medical de faptul că de la nivelul Guvernului mobilizează toate mijloacele pentru a le pune la dispoziţie logistica şi echipamentele necesare.
 
“Preţuiesc munca personalului medical şi îl asigur că la nivelul Guvernului mobilizăm toate mijloacele de care dispunem pentru a le asigura logistica necesară protejării personalului din spitale şi îngrijirii pacienţilor, fie că achiziţionăm echipamente de pe piaţa externă, fie că operaţionalizăm fabrici din România. De asemenea, alocăm fondurile de care sistemul medical are nevoie, iar prima rectificare a bugetului pentru 2020 este dedicată protecţiei, tratamentului şi combaterii răspândirii noului coronavirus. Cu toţii, personal medical, autorităţi, cetăţeni – suntem de aceeaşi parte a baricadei. Doar împreună, uniţi şi responsabili, puteţi depăşi cu bine această perioadă”, a mai transmis premierul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.