Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, la începutul şedinţei de Guvern că salută demiterea profesorului Adrian Streinu Cercel, menţionând că "pe de altă parte, a durat cam mult". Totodată, Orban a precizat că nu este de acord cu revenirea în funcţia de director medical al Spitalului Judeţean Suceava a doctorului Mircea Macovei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Salut decizia cu demiterea lui Cercel. Pe de altă parte, a durat cam mult. Puteam să ne mişcăm un pic mai repede, mai ales după grozăviile... Nu, că altfel ne...", a spus Orban.

El a adăugat că nu poate accepta revenirea directorului medical al SJU Suceava, Mircea Macovei.

"Nu pot să accept să revină în poziţia de director medical la Suceava doctorul Macovei. Aveţi în baza decretului privind instituirea stării de urgenţă aveţi competenţă de a lua decizii în privinţa managementului oricărui spital. Ca atare, o spun limpede: nu se poate întoarce domnul Macovei în poziţia respectivă", a susţinut Orban.

Secretarul de stat Andrei Baciu a replicat că îi va transmite ministrului Sănătăţii acest lucru.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, joi, că profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis de la conducerea Comisiei speciale anti-Covid din Ministerul Sănătăţii şi nici nu mai este membru al acesteia. Locul său a fost luat de Adriana Pistol, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.