Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi seară, că este din ce în ce mai puţin probabil ca alegerile locale să aibă loc în 28 iunie, având în vedere situaţia generată de coronavirus, care a impus restricţii de circulaţie şi interzicerea adunărilor publice. Orban afirmă că trebuie emis un act normativ pentru a prelungi mandatele autorităţilor locale alese.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este din ce în ce mai puţin probabil ca alegerile locale să aibă loc în 28 iunie. Nu putem să demarăm procedurile până nu avem convingerea că trecem de vârful epidemiei şi ne apropiem de starea de normalitate. Ar trebui să emitem HG cel târziu în 10 aprilie şi o parte dintre procedurile pre-electoralesă se desfăşoare în condiţiile în care există pericol de răspândire”, a declarat, joi seară, la Digi 24, Ludovic Orban.

Acesta a aprciat că, ”dacă vrem să organizăm alegeri corecte, nu putem să ne permitem să organizăm alegeri în care candidaţii să strângă semnături, să-şi facă campanie electotală când noi avem măsuri de restricţie la circulaţie şi nu se pot organiza adunări publice”.

”Din punctul meu de vedere este clar că în 28 iunie nu se mai pot organiza alegeri locale”, a mai spus Orban, anunţând că va trebui emis un act normativ pentru a prelungi mandatele autorităţilor locale alese.

Premierul a mai afirmat că, ulterior, se va stabili cu partidele politice data la care vor putea avea loc alegerile locale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.