Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul este pregătit cu un memorandum privind structura Comitetului naţional de conducere a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. Şeful Executivului a adăugat că Valeriu Gheorghiţă, medic la Spitalul Militar Central, va conduce campania şi va fi secondat de secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Adrian Baciu. La rândul său, Gheorghiţă a spus că, în ultima parte a săptămânii următoare, va fi pusă la dispoziţie strategia privind vaccinarea pentru a putea fi prezentată public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„După cum aţi urmărit informaţiile, există vaccin anti-COVID. Este în fază ultimă de aprobare şi vedem în sfârşit o perspectivă certă pentru a rezolva această epidemie gravă de coronavirus care a dat peste cap lumea. Noi trebuie să fim pregătiţi să ne organizăm pentru a demara campania de vaccinare imediat ce vom putea accesa primele cantităţi care ne sunt repartizate de vaccin. Există o înţelegere la nivel european. Toate cantităţile de vaccin sunt repartizate proporţional cu fiecare ţară a UE. Nu vom avea cantităţile deodată. Le vom primi în mai multe etape şi acest efort comun al instituţiilor implicate în campania de vaccinare, va fi un efort pe o perioadă mai lungă de timp”, a declarat Ludovic Orban, în debutul şedinţei de miercuri a Guvernului. 

El a adăugat că, în sedinţa de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 convocată miercuri de preşedintele Klaus Iohannis, „am luat decizia de a structura dispozitivul de vaccinare, de a aveam o comandă fermă pentru toate entităţile implicate în campania de vaccinare. Conducerea întregii campanii de vaccinare va fi asigurată de domnul colonel Valeriu Gheorghiţă, pe care l-am invitat la şedinţă”.

Medicul Valeriu Gheorghiţă a explicat că la strategie de vaccinare se lucrează de aproape două luni şi spre finalul săptămânii viitoare aceasta va fi pusă la dispoziţia Executivului pentru a putea fi prezentată public.

„Activitatea de vaccinare e cea mai sigură cale prin care noi putem reintra într-o viaţă normală în toate domeniile de activitate. E o strategie la care lucrăm de aproape 2 luni, printr-o activitate a Ministerul Sănătăţii, MaPN şi MAI. Suntem aproape de finalizarea strategiei. În ultima parte a săptămânii viitoare o putem pune la dispoziţie pentru a putea fi prezentată public. Ne dorim cu toţii siguranţa şi sănătatea cetăţenilor României”, a precizat Gheorghiţă.

Prim-ministrul a mai spus că Guvernul este pregătit cu un memorandum „privitor la structura Comitetului naţional de conducere a campaniei privind vaccinarea. Domnule Gheorghiţă va fi secondat de dl secretar de stat de la Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu”.

Şeful Executivului a reamintit membrilor Guvernului că există posibilitatea să solicite Comisiei Europene sprijin pentru a fi făcută vaccinare şi în Republica Moldova.

„Vă readuc aminte dacă există posibilitatea să solicităm Comisiei Europene şi sprijinul pentru vaccinarea în Republica Moldova. Toate ministerele şi autorităţile care vor fi implicate în acest Comitet Naţional de conducere a Campaniei de Vaccinare vor trebui să se mobilizeze maxim şi să îi pună dl Gheorghiţă la dispoziţie toate resursele umane, financiare pentru a duce la bun sfârşit această campanie”, a conchis Orban.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.