Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, în judeţul Mureş, că au fost făcuţi paşi pentru a schimba legislaţia în domeniul achiziţiilor publice pentru ca procedurile să fie mai simplificate, să nu mai existe întârzieri din cauza unor proceduri derulate în mod greoi şi a prelungirii contestaţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Orban a declarat, la inaugurarea tronsonului de autostradă dintre Iernut şi Cheţani, că infrastructura este o prioritate zero pentru guvernul pe care îl conduce. 
 
“Investiţiile în infrastructură reprezintă o prioritate zero, vom aloca toate fondurile necesare pentru realizarea principalelor obiective de infrastructură ca suport al dezvoltării economice a României. Am făcut câţiva paşi pentru a umbla un pic la legislaţia în domeniul achiziţiilor publice şi în continuare vom apela la expertiză astfel încât procedurile să fie cât mai simplificate, cât mai fluide, să nu ne mai împiedicăm de întârzieri nepermise datorate unor proceduri derulate în mod greoi, datorită unor prelungiri ale contestaţiilor, a soluţionării contestaţiilor fie în instanţă, fie la CNSC astfel încât să se ajungă cât mai repede la semnarea de contracte, iar contractele evident trebuie să se deruleze în conformitate cu prevederile contractuale”, a afirmat Orban. 
 
El a transmis firmei Straco să finalizeze tronsonul de autostradă până la 1 iulie, în caz contrar va fi reziliat contractul. 
 
“Aştept din partea Straco mobilizare pentru finalizare. Dacă până la 1 iulie nu este gata tronsonul, căutăm alt constructor. Nu mai accept. Şi aşa a existat o anumită înţelegere din partea companiei şi a Ministerului Transporturilor, lucrurile trebuie să fie derulate în conformitate cu noile înţelegeri contractuale pentru a putea finaliza cât mai repede pentru că este legătura la Câmpia Turzii cu tronsoane de autostradă. În cursul acestui an avem ca obiectiv să finalizăm cele două tronsoane restante de pe Sebeş - Turda, care practic fac legătura între Autostrada de pe Coridorul 4 pan-european şi Autostrada Transilvania”, a mai afirmat premierul.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.