Locuitorii oraşului Bacău nu au apă potabilă de aproape trei zile, după ce pe magistrala care alimentează municipiul a apărut o nouă avarie, la scurt timp după ce a fost reparată cea care a cauzat întreruperea iniţială, autorităţile estimând reluarea serviciului vineri dimineaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a doua defecţiune a apărut, miercuri, în zona localităţii Scorţeni, judeţul Bacău, la scurt timp după remedierea avariei de la Baraţi, înregistrată luni seară.

Magistrala a cedat din cauza presiunii, pe fondul vechimii conductei, în momentul în care Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) a încărcat-o cu apă în urma reparaţiilor făcute la Baraţi. În aceste condiţii, alimentarea cu apă potabilă a populaţiei, dar şi a celorlalţi consumatori, nu a fost reluată.

”Din păcate, vechimea conductei care alimentează cu apă brută municipiul Bacău ne creează tot mai multe probleme. Echipele de intervenţie se află la Baraţi şi sperăm ca, astăzi (n.r.- joi) după-amiază să remediem defecţiunea astfel încât să putem începe umplerea magistralei care vine de la Valea Uzului, operaţiune care durează 14-15 ore”, a declarat, joi, pentru News.ro directorul CRAB Bacău, Răzvan Găină.

Dacă echipele de intervenţie vor reuşi să rezolve avaria în timpul estimat de conducerea CRAB, municipiul Bacău ar putea avea din nou apă potabilă în cursul dimineţii de vineri.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.