Sâmbătă, în jurul orei 21.07, a fost reclamată la 112 o petrecere de zi de naştere în municipiul Oradea la care participau 44 de persoane. Poliţiştii au întrerupt petrecerea şi au fost aplicate amenzi în valoare totală de 9.500 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sâmbătă, 19 februarie a.c., în jurul orei 21.07, în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor prin S.N.U.A.U. 112, poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică – Poliţia Municipiului Oradea au întrerupt un eveniment privat (zi de naştere) care se desfăşura în spaţiu închis, în incinta unui imobil din municipiul Oradea, încălcând astfel prevederile Legii nr.55/2020 cu privire la organizarea de evenimente (nunţi, botezuri, mese festive etc.) În momentul intervenţiei poliţiştilor, în spaţiul respectiv se aflau 44 de persoane, evenimentul fiind întrerupt de poliţişti, iar persoanele prezente legitimate şi verificate”, arată un comunicat de presă al al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor.

În consecinţă, atât organizatorul, cât şi participanţii au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 9.500 de lei, „pentru nerespectarea prevederilor art. 65, lit. j şi k din Legea nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru  „nerespectarea interdicţiilor (...) de a organiza mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri, în spaţii deschise, ori întruniri de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spaţii închise.”, respectiv pentru participarea la astfel de evenimente”.

În continuare, principalul obiectiv al acţiunilor Poliţiei Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătăţii românilor, mai indică sursa citată.

Sursa amintită menţionează că acţiunile de verificare pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19 continuă zilnic, la nivelul judeţului Bihor. Acestea se desfăşoară integrat, împreună cu partenerii instituţionali, sub autoritatea Instituţiei Prefectului - Judeţul Bihor.

Scopul acestor acţiuni nu este acela de a aplica sancţiuni, ci de a identifica şi preveni acele activităţi sau comportamente care ar conduce la răspândirea COVID-19.

Poliţtia recomandă tuturor cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie individuală, să poarte masca de protecţie, să păstreze distanţarea fizică şi să nu se expună la riscuri.

De asemenea, potrivit sursei menţionate, cetăţenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecţie sanitară apelând la linia TelVerde – 0800800165.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.