Operatorii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) au preluat şi au procesat peste 86.000 de apeluri primite la 112 în perioada 1 – 4 mai, iar aproximativ 60% dintre acestea au reprezentat cazuri de urgenţă. De asemenea, în ziua primului tur al alegerilor prezidenţiale peste 300 de apeluri la 112 au semnalat evenimente legate de procesul de votare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”În perioada 1 – 4 mai, la nivel naţional, operatorii STS au preluat şi procesat 86.603 apeluri primite la numărul de urgenţă 112. Din totalul acestora, 59,27% (51.333) au reprezentat cazuri de urgenţă şi au fost transferate către agenţiile specializate de intervenţie: Ambulanţă, ISU-SMURD, Poliţie, Jandarmerie sau Salvamont”, au transmis reprezentanţii STS.
Ei au precizat că pe timpul desfăşurării primului tur al alegerilor pentru Preşedintele României desfăşurate în 4 mai, în intervalul orar 07:00 – 22:00, la nivel naţional, operatorii STS ai Serviciului de urgenţă 112 au preluat şi procesat 314 apeluri de urgenţă care semnalau evenimente în legătură cu procesul de votare.
Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
Cele mai multe cazuri au semnalat: suspiciuni de fraudă în cadrul proceselor electorale – 29 de apeluri;
probleme privind starea urnelor, sigiliilor, ştampilelor, buletinelor de vot, secţiilor de votare etc. – 20 de apeluri; tulburarea liniştii şi a ordinii publice în procesul electoral, respectiv în secţii şi în zona secţiilor de votare – 9 apeluri; afecţiuni medicale în secţii şi în zona secţiilor de votare – 42 de apeluri; propagandă/campanie electorală – 2 apeluri; probleme legate de consumul şi comercializarea alcoolului în apropierea secţiilor de votare – 12 apeluri; filmări în cadrul secţiilor de votare şi în apropierea acestora – 9 apeluri.
În municipiul Bucureşti au fost primite cele mai multe apeluri care au semnalat nereguli privind procesele electorale, în număr de 66 de apeluri.
Conform procedurilor operaţionale, operatorii 112 au transferat cazurile către agenţiile specializate de intervenţie ce au competenţe în soluţionarea acestor tipuri de urgenţe – Poliţie, Jandarmerie, ISU-SMURD şi Ambulanţă.
Totodată, în această minivacanţă, cea mai încărcată zi la 112 a fost ziua de 1 mai, când operatorii STS au preluat 22.299 de apeluri.
”Totodată, în perioada de referinţă, la 112 au fost 251 de apeluri de tip eCall efectuate automat de la bordul unor maşini implicate în evenimente rutiere. Reamintim că, în cazul producerii unui accident rutier, sistemele de comunicaţii eCall instalate pe autoturismele de generaţie nouă sună automat la 112 şi transmit informaţiile utile pentru intervenţia echipajelor de salvare”, au mai transmis reprezentanţii STS.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.